Een edelsteen is goed in energie geven maar ook in opnemen. Dit houdt in dat ze ook wel eens vol raken en daarbij hun kracht behoorlijk is verminderd. Om de edelsteen weer zijn volledige kracht terug te geven is het belangrijk om elke 6 weken je steen te ontladen en op te laden. Hier zijn verschillende manieren voor. Niet elke manier past bij elke steen.

Optie 1  -  geschikte manier voor alle edelstenen

 

Leg je edelsteen op een bedje van Hematiet (edelsteen) voor 24 uur. De hematiet zorgt ervoor dat alle energie die er niet van nature hoort er weer uit gaat.

Leg daarna je edelsteen op een bedje van bergkristal voor 24 uur. De bergkristal zorgt voor oplading.

optie 2 -  geschikte manier voor alle stenen

 

Doe je edelstenen in een katoenen zakje en begraaf ze onder de grond voor circa 36 uur. De aarde trekt energie die overgenomen is uit de steen.

Leg daarna je steen om op te laden in het licht van de volle maan. De volle maan is sterk en geeft je stenen weer een boost.

 

optie 3 -  geschikte manier voor alle stenen

 

De meru piramide is de sterkste als het gaat om ontladen en opladen.  Deze prachtige driehoek doet alles in 1x. en is een stuk sneller. Met minimaal 4 uurtjes per dag houd jij je edelsteen optimaal.

optie 4  - pas op dit is lang niet geschikt voor alle soorten stenen!

 

 

Houd je edelsteen gedurende 15 minuten onder stromend water om te ontladen. Leg ze daarna  een volle dag in de zon om weer op te laden