edelstenen en hun werking

Hoe kies je nou een juiste steen? Meestal laat de steen zich goed zien aan jou. Hij valt je op of trekt je aandacht steeds weer. Dit is dan de juiste steen voor jou op dat moment. Het kan zijn dat de werking niet altijd aansluit op wat je zou willen, maar blijkbaar heeft de steen die jou trekt je toch echt wat te vertellen.

 

Heb je na het lezen van de onderstaande teksten nog vragen over de stenen? Of wil je wat hulp bij het uitzoeken? Stuur gerust een bericht en dan kijken we samen naar wat het beste past.

Amethist: Werkt zuiverend en beschermend. Het is een goede steen om mee te starten als je op spiritueel gebied wilt groeien. Daarnaast heeft het een positief effect op je lichaam en zenuwstelsel.  De Amethist staat ook bekend om zijn helende werking bij hoofdpijn en migraine.

Zonlicht kan deze mooie paarse kleur beschadigen. Het is daarom ook geen goede steen om op te laden in de zon.

 

 

Apatiet: Een perfecte steen voor communicatie en zelfexpressie. Hij stimuleert geestelijke, lichamelijke en spirituele groei. Heeft een positieve werking op botbreuken, artritis, gewrichtsklachten, hyperactiviteit en stofwisseling.

 

 

Agaat: Een vrij veel voorkomende steen. Een aardende en beschermende steen. Hij zorgt dat je een stapje achteruit kan doen om de situatie eens goed te bekijken voordat je reageert. Angsten worden minder en het geeft je een gevoel van kalmte. Ben je zwanger? dan beschermd deze steen jou en je kindje. Verder heeft hij een positieve werking op de darmen, bloedvaten, stofwisseling, blaas en allergische reacties.

 

 

Amazoniet: Een steen die op alle vlakken evenwicht brengt, verdriet, trauma, zorgen of rouw hij pakt ze allemaal aan. Onrust tussen hoofd en gevoel dan brengt deze steen balans. Ook stimuleert de amazoniet om meer je intuïtie te gebruiken en zorgt er dan voor dat je niet alleen maar op je hoofd gericht bent. Het is een goede steen als je het spirituele pad wilt inslaan. Huidklachten, stemmingswisselingen, zenuwstelsel en hoofdpijn worden stukken minder.

 

Aventurijn:

 

Barnsteen:

 

Bergkristal: Een heldere steen met veel kracht. Deze steen zuivert, reinigt en geeft energie af wanneer dit nodig is. Het is ook een perfecte steen om bij een andere edelsteen te dragen waardoor de werking versterkt wordt. Versterkt het immuunsysteem en werkt vitaliserend. Last van duizeligheid,  misselijkheid, evenwichtsstoornissen en angsten? Dan mag deze steen niet missen in je collectie.

 

Calciet:

 

Carneool: Heeft een aardende en vitaliserende werking. Geeft zelfvertrouwen en motivatie. Voel jij je negatief of verward? Dan helpt deze steen je weer een stuk zonniger te voelen. Zorgt voor een betere opname van vitamines in je lichaam. Pas wel op! deze steen is niet direct geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk!! Het verhoogt de bloeddruk namelijk.

 

Celestien: Een krachtige steen die spirituele ontwikkeling ondersteund. Zorgt voor heldere gedachtes en communicaties met de engelenwereld. Een topsteen om mee te mediteren naar hogere energieën. Contact maken met engelen word een heel stuk gemakkelijker. Meer vanuit je intuïtie leven? dat wordt een makkie met deze engelensteen.

 

Chalcedoon:

 

Charoiet:

 

Fluoriet:

 

Golden Healer (limoniet): Een prachtige en krachtige heler. Hij verhoogt de energetische trilling van de drager en doet dit op een aangename manier. Hij zorgt voor een goede doorstroming en reinigt alles wat er niet hoort. Hij bevordert innerlijke rust en geeft een gevoel van vrede. werkt ontgiftend en versterkt het immuunsysteem. Een geliefde steen onder healers.

 

Jaspis:

 

Jade:

 

Kunziet:

 

Kyaniet:

 

Labradoriet: Staat ook wel bekend als de HSP steen. Een sterke beschermer bij overprikkeling die ervoor zorgt dat negatieve energie niet bij de drager binnen komt, energiesluipers niet toelaat en de drager in zijn eigen energie blijft staan. Vermindert stress en angst en geeft zelfvertrouwen. Werkt pijnstillend en stimulerend voor je intuïtie.

 

 

Lapis Lazulli: Een spirituele en krachtige steen. Deze steen stimuleert spirituele ontwikkeling en zorgt voor een heldere communicatie. Het brengt inzicht in jezelf. Deze steen staan ook bekend als vriendschapssteen. Hier heeft hij een positieve werking op evenals eerlijk en oprecht zijn. Verder heeft de Lapis Lazulli een goede werking bij duizeligheid, stress, gehoor en werkt ontstekingsremmend.

 

 

Maansteen: Brengt balans in je vrouwelijke en mannelijke stukken. Daarnaast staat hij ook bekend om het grote positieve effect op de vrouwelijke aspecten. Vruchtbaarheid, zwangerschap, hormonen, menstruatie , overgang en overgewicht. Een goede beschermer voor moeder en (ongeboren) kind. Naast deze eigenschappen kalmeert en stabiliseert hij de emoties. Versterkt  spirituele gaves. Bij mannen heeft deze steen een positieve werking op het terug vinden van hun zachtheid.

Groen: brengt verlichting in je energieveld en zorgt voor balans.

Roze: Maakt creatief. Helpt bij zelfliefde en zelfacceptatie.

 

 

 

Rhodochrosiet: Een sterke steen die met veel liefde inwerkt op je hart. Levendig, spontaan, vrolijk, creatief, positief en liefdevol zijn de dingen die deze steen stimuleert. Last van neerslachtigheid? Dat laat deze steen verdwijnen. Klachten aan je onderlichaam helpt deze beauty te verbeteren.

 

Rhodoniet:

 

Rozenkwarts: Ook wel de liefdessteen genoemd. Deze prachtige zachte steen geeft onvoorwaardelijke liefde en laat het weer stromen. Werkt kalmerend bij verdriet en helpt op een zachte manier bij trauma's. Deze steen maakt dat je alles zachter doet en ervaart. Meer rust op alle vlakken. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor iedereen ook de allerjongste.

 

 

Seleniet: Dit word ook wel een engelensteen genoemd. Het is een spirituele steen die zorgt dat contact maken met engelen en gidsen een stuk makkelijker wordt. Ook mediteren en telepathie word makkelijker gemaakt met deze witte steen. Hij brengt rust en zelfvertrouwen. Heeft positieve werking bij borstvoeding, vruchtbaarheid en hormoonschommelingen.

 

Serpetijn:

 

Sodaliet: Wil je graag wat meer zelfinzicht en trouw zijn aan jezelf? Dan is dit de steen voor jou. Geeft steun en kracht bij denk- en gedragspatronen. Versterkt logica en rationeel denken. werkt koortsverlagend, bloeddrukverlagend en verkoelend.

 

 

Tijgeroog: Deze steen staan bekend om zijn beschermende werking. Veel kinderen zijn dol op deze steen en dat is ook heel logisch. Zijn uitstraling is sterk, krachtig en laat jou jezelf zijn. De steen geeft aarding en rust wanneer dit nodig is. Goede steen bij oog- en luchtwegklachten. Ben je snel geprikkeld of gespannen dan is dit een goede steen voor jou. 

 

 

Toermalijn Roze (rubeliet): Een goede steen voor kinderen en gevoelige mensen.  Een beschermer met een zachte werking.  Brengt meer eigenliefde en harmonie. Heb je bindings- of verlatingsangst dan is het dragen van deze beauty een perfecte optie. Positief effect op het hormoonstelsel, de huid en futloosheid.

 

 

Unakiet: Een aardende steen die veel inzicht geeft in blokkades.  Hij absorbeert straling van mobiels, magnetrons etc. Het is ook een goede steen om te dragen na ziekte. Deze stimuleert het zelfvermogen van het lichaam om te genezen. Dit geld ook voor een betere bloeddoorstroming wat zorgt dat je minder snel koude handen en voeten hebt. Heb je last van haarverlies dan ondersteund deze steen voor een goede haargroei.

 

 

Zonnesteen: Een echt zonnetje om bij je te dragen of voor in huis. Goed gehumeurd, optimisme, vreugde, warmte, positiviteit en zelfvertrouwen. Ben je down? dan is dat gauw verleden tijd met deze steen. Daarnaast is het ook een goede steen om mee te aarden. En heeft hij een positieve werking op het zenuwstelsel, huidklachten, stressklachten en hoge bloeddruk.